Loftisolering med Rockwool eller papiruld

Varmen stiger opad og det kan man kun begrænse med en ordentlig isolering af loftet.

Ved god loftisolering kan du spare op til  80% i opvarmning og køletab. Dette forudsætter selvfølgelig at dine vægge og gulve også er korrekt isoleret.

Loftisolering er derudover med til at reducere kondens i boligen. Dette kan give en række sundhedsmæssige fordele da det reducere risiko for skimmelsvamp og fugt.

Det er hurtigt, simpelt og effektivt at få isoleret af Flexservice. Det tager normalt kun 1-2 dage at isolere en hulmur og 1 dag at isolere et loft.

Vores isoleringsmateriale og isoleringsmaskine står udenfor, så kun en indblæsningsslange kommer ind i huset. Du slipper altså for isoleringsmaterialer, der skal bæres ind  igennem huset.

Ved efterisolering af loft blæses isoleringsmaterialet løst ud på loftet. Ligger der i forvejen loftisolering, blæses den ekstra isolering oven på den eksisterende isolering. På denne måde vil revner og sprækker i den eksisterende isolering, blive fyldt. Det er en effektiv måde at fjerne kuldebroer, som er den normale årsag til varmetab.

Der kan være flere årsager til, at et loftet er dårligt isoleret. Måske er isoleringslag ikke tykt nok efter nutidens standard, som er min. 300 mm. Ellers er isoleringsarbejdet måske dårligt udført, så der er revner og sprækker i isoleringen. Ellers er loftet måske brugt til opbevaring, så flyttekasser har trykket loftisoleringen sammen, hvilket vil forringe isoleringseffekten.

Det er en god idé at få lagt eller forhøjet gangbroen på loftet, så man kan komme rundt uden at ødelægge isoleringen. Vi klarer også opbygning af ny gangbro. Vær dog opmærksom på, at den eksisterende gangbro ikke fjernes, da den ofte er med til at stabilisere tagkonstruktionen.

Hvilke fordelen kan det have at isolere loftet?
Ud over at spare penge er der også andre fordele ved at isolere taget/loftet:

  • Du slipper for træk fra loftslemmen, hvis der er sådan en i dit hus.
  • Du slipper for kuldestråling og kuldenedfald fra kolde lofter.
  • Du får et bedre indeklima i boligen.
  • Du gør noget godt for miljøet ved at begrænse CO2-udslippet fra din bolig

Opgradér til et bedre energimærke

Det er en god idé at overveje, om du vil energioptimere dit hus, inden du sælger det. Alene ved at opgradere fra energimærke G til F eller E, kan du hæve den gennemsnitlige kvadratmeterpris på din bolig med op til 3.000 og 6.000 kroner.

Bygninger står i dag for ca. 40% af energiforbruget. Udgifterne til opvarmning er i dag de højeste nogensinde, og tendensen er fortsat stigende. I den sammenhæng er det et stort problem, at størstedelen af den dyrt betalte energi faktisk spildes pga. for dårligt isolerede boliger.

Besparelsen ved at isolere taget afhænger bl.a. af, hvor tykt et lag isolering taget/loftet allerede er isoleret med, og hvilken opvarmningsform huset har. Men besparelse og pris på loftisolering afhænger også af, om du vælger en professionel isolatør til at udføre arbejdet.

Gennemsnitsberegningen viser, at en efterisolering af loft i et ”normalt” dansk hus på ca. 150 m2 giver en besparelse under en fyringssæson på ca. 5.600,-
I løbet af 10 år har man derfor en besparelse på ca. 56.000,- skattefrit.
Foruden dette kan man med håndværkerfradraget på 12.200 kr. pr. voksen i husstanden få en tilbagebetaling ca. 27% af arbejdslønnen.

Hvad er papirisolering eller papiruld?

Papirisolering er et isoleringsgranulat, som sikrer dig en ensartet isolering, der lukker af for sprækker, hvor varmen ellers slipper ud.
Papiruld laves af blandt andet overskuds- og genbrugsaviser, som består af hule cellulosefibre, som har en fantastisk isolerende effekt i modsætning til massive fibre. Det er én af årsagerne til, at aviser har været anvendt som isoleringsmateriale i over hundrede år.

Du kan være helt tryg ved at vælge et produkt, der består af avispapir. Papiruld er nemlig imprægneret med brandhæmmende salte.
Papirisolering er effektiv til lydisolering og støjisolering, hvilket giver dig et bedre indeklima med behageligt dæmpede lydforhold.

Du skal heller ikke være nervøs for, om der kommer fugt i Papirisoleringen. Papirisolering er et organisk materiale, som er fugttransporterende.

Det betyder, at isoleringsmaterialet kan optage og afgive fugten igen uden, at det går ud over isoleringsevnen.

Ved at isolere med papir, minimerer du derfor risikoen for fugt netop fordi, papirisoleringen kan transportere fugten videre fra indeklimaet og ud.

Flexservice bruger endoskop og termografiske billeder til at sikre os dit behov og omfanget af isoleringen.

ROCKWOOL loftgranulat er fremstillet af fugt- og vandafvisende stenuld.

Vi anvender Rockwool-granulat i større tagrum og i loftkonstruktioner, hvor der er snævre pladsforhold. Granulaten giver en hurtig økonomisk fordel. Fra vores specialmaskine, der placeres uden for bygningen, blæser vi via en slange isoleringen frem til det ønskede sted. Rockwool sikrer, at der ikke forekommer kuldebroer. Granulaten trænger ud i alle kroge og lægger sig i et tæt lag over spær, eksisterende isolering, el-rør og lignende.

Såfremt man vælger at ignorere mosset eller algerne på facaden, kan det resultere i, at rødderne kryber ind i små fuger og revner, hvor væsken i rødderne udvider sig, når det bliver frostvejr. Det kan føre til frostsprængninger i facaden, som kan være utrolig svære og utrolig dyre at komme af med igen.

Men så længe du blot sørger for at få foretaget en facaderens, kan du aktivt være med til at hindre dette i at ske. Herudover får du en flottere og sundere facade samt mulighed for at spare penge på løbende vedligehold.

Loftisolering med Rockwool eller papirisoleringPris pr. m2Ca. pris pr. m2 efter fradrag
100 mm.70,-60,-
150 mm.80,-73,-
200 mm.100,-86,-
250 mm.120,-99,-
300 mm.140,-112,-
TillægPris
Ekstra mm. isolering pris pr. 50 mm.19,- pr. m2
Ny gangbro 100 - 300 mm. højde195,- pr. meter inkl. montering
Ny loftlem4.995,- inkl. montering
Vindtætning45,- pr. m2
2. sal eller derover1.000,- pr. etage